One up, two to go!

 
Tillbaks under fläkten med ett öra vänt i riktning mot ytterdörren. Det nyss så välkomststädade sovrummet täckt av kläder, mystiska musikinstrument och allsköns souvenirer.
The Boy’s back in Town!
Ut på stan är för övrigt just vart den nyss hemkomne sonen drog efter blott några ynka timmars moderligt förhör. Djungeltelegrafen, i sin modernt mobila tappning, gick varm och strax plingade spridda ungherrar ur bekantskapskretsen på dörren.

Sista sommarklubben var det visst och poff, så stack de.
Lätt utmattad efter senaste dygnets oroanfall (ja, jag vet att det är fullständigt löjligt (bla bla bla) städning m m, funderade jag på att leta rätt på sängen i hyfsad tid för en gångs skull.
X antal timmar senare springer jag fortfarande mellan köksbordet och fläkten och börjar så smått undra över hur länge sonen egentligen tänker stanna ute.
Den lille, han måste ju vara helt färdig, 40 timmars resande – han kanske inte orkar ta sig hem. Hungrig var han ju när han gick också. Har han förresten med sig nycklarna? 
OK, så han kom helskinnad hem från sitt äventyr ute i stora vida världen.
Men nu är han ju ensam ute i den stora vida staden?
Hu! Hu!
Sluta nu, din jämra hönshjärna!    
 
Annons

19 svar till “One up, two to go!

 1. MALMÖ???Jösses var där en gång utan palör, gick åt helvete… fick anlita billots för att ut från eländet.Nä men dé va ett gott försök.Mittemellan för mej är att man har ungefär lika långt till, ja, hehehe dé mesta.

 2. Staden, landet – är ganska så kluven själv. Gillar båda, fast tja för tillfället fördrar jag nog stan.Det där med resursanvändningen är ju ett kapitel för sig. Ett enormt stort sådant och jag duckar från att ge mig in i det här och nu.Har liksom inga bra lösningar att komma med.Plötsligt gick det dock upp för mig vad du menade med staden "mittemellan". Malmö!!???!Jo, det är väl en ok stad (har inte varit där så himla mycket) fast de pratar allt väldigt konstigt där!!!!=)

 3. Japp, sant… Finns många mittemellan städer som säkert är bra, bara man slipper bo i dom.Föredrar att bo där aftonpissen och morgon… ja, luftningen varken stör eller väcker upp hela kvarteret.Men… dé é väl bara en tidsfråga innan alla bor i städerna. Ja jag menar se bara hur vår regering med "stöd" av alla naturvänner trissar upp bla. el och bensin priset till nivåer som gör det jävligt svårt att bo utom gångavstånd till butiker och annat, för kummunala komunikationer på landsbyggden är ju rena hånet, och om dom finns så är dom rena rånet.

 4. Håller med du!Städer "mittemellan" är fina. Och det är ju precis det som Gbg är – em stor småstad!Karlstad t ex är en liten fin stad, tycker jag.Däremot regnhålet Borås, där stackars Snurre prånglar korv numera…..=)

 5. Va då Gbg, jag sa väl aldrig något stadsnamn?Nää, tacka vet jag storstaden "mittimellan", deeen du.

 6. Alltså, jag har ju inte precis TJATAT om att Göteborg är bäst!Har de facto inte ens skrivit stadens namn tidigare. Fast när intelligent personer som kära lumen_coeli kommenterar sambandet mellan trevliga personer och ursprungsort, ja då måste jag ju få lov att hålla med.Något annat vore ju faktiskt oartigt!!!Men ok då, kan väl erkänna att det nog finnes lite av storebrorskomplex här. Vilket å andra sidan till större delen beror på att storebror ofta är så himla stöddig och tycks glömma bort att riket består av mer än "staden S" och så en odefinierad "obygd".Alltså, vad då Stockholm alltings centrum!? I ett globalt perspektiv är ju även den staden blott en liten, stillastående ankdamm.He!

 7. Hoppas att "den lille" kom hem ok =)//S

 8. Blir faktiskt liite betänksam, om dé nu va så att er stad verkligen är bäst… och jag betonar ÄR, varför i helvete måste ni hela tiden tjata om dé?Måste väl vara någon form av "lillebrors" komplex, för vet man själv och alla andra att dé é så, så förstår jag inte varför ni alltid G A P A R om dé.Ja dé é mycké man inte förstår…

 9. Ja men, se höns det är mitt liv det!Och det är klart att Göteborg är bäst!Det stod om inte annat på onsdagens löpsedel:"Svenskarnas favoritstad …"Alltså, det betyder nu inte att ni alla får flytta hit. Vi vill ju inte ha ett nytt Stockholm!!!!=)

 10. Sa jag ju oxå.

 11. F…n, vad sur jag blir när min dator helt plötsligt bara lägger av, men inte innan jag börjar skriva en lång kommentar, utan just när jag precis har avslutat den…:/ Hoppas det går den här gången…En underbar bild har du, Aniara! Den där med björkar.:) Och en massa andra roliga och intressanta och vackra bilder. Och hela din blogg är fantastisk! Nästan lika bra som badarens.:D Och så är du också från Gtb!?:O Jag har ju redan upt\’äckt att alla de trevligaste människorna här på spaces kommer ju från "bästkusten" – eh, jag känner att jag saknar den raringen badaren, ska nog kolla upp hans blogg efter din och se om han blivit såld på Myrorna eller inte.:dsVar du vad, Aniara? Det finns faktiskt gränser för hur långt även en hönsmamma ffår gå, och du har klart överskridit dem!:d Låt nu Unge Herr Son göra vad han vill – utan att du förlorar din sömn… För övrigt, misstänker jag att du aldrig sover, för dina bloggar och kommentarer är ju allt som oftast skrivna under natten/tidig morgon…:)Önskar dig godnatt och hoppas att du får en god sömn i natt!:):):)

 12. Hej Aniara! Jag hade just flyttat till Lomma och fått mitt tredje barn och låg och lyssnade på dansk radio under kudden. Mothers of invention, Dylan, Beatles men framför allt till Donovan som rörde vid mitt hjärta. Nu har jag 2 barnbarn som spelar elgitarr och gillar T-Rex och Dylan . De har gjort om mitt garage till replokal och har spelat där hela juli tills grannen klagade Jag åkte över ensam till Köpenhamn för att lyssna på en konsert med T-Rex som var ganska okända då men danska nattradion hade spelat dem och jag gillade deras sound. Jag stod längst fram och blev tillfrågad om jag kunde översätta en grej från danska. Som belöning fick jag ett idolfoto. Jag har inte kollat Beat café. Undrar om han håller än? Ska kolla länken till allmusic.com. Tack för alla fina tips. I kväll visas Oh brother where art thou, av mina favoriter bröderna Cohen. Jag har sett den flera gånger så jag låter nog bli och spelar lite musik i stället. God natt

 13. *Suck*Vad gör du vid fläkten?DU SMYGRÖKER VÄL INTE!

 14. Aniara, ska dé va…

 15. Hallojsen..Ett alldeles hjärtligt Tack för uppvaktningen på min namnsdag..*L*Tänkte väl dé, att du är GBG:are, för vi är ju sååå himla bra, lixom..hahahaDet har runnit mkt vatten under broarna efter auktionen. Han har varit på rymmen åxå, men är nu återbördad i Gottes famn. Där krämar å kråmar han alldeles väldigt för att få hennes förlåtelse. Vi får väl se vad fortsättningen har att ge. Han brukar ju flänga runt lite här å där..Drar mig till minnes när dom satte upp Anaria i GBG. Jag hade äran då, att servera både Hasse Alfredsson och Tage Danielsson då på Chicken House.. Två utomordentliga tråkmånsar och suputer. Men, man kan väl inte vara på G jämt, eller?Ha det så gõtt/ Carin

 16. Så skönt att din son är hemma igen. Tack för referensen till Imdb men var hittade du att de bodde på Magnolia avenue. Jag bodde en gång i en bostadsrättsförening som hette Magnolia. Kul va´? Dikten var av Harry Martinsson vars dikter vi läste mycket i min ungdom. Min man älskade Aniara, en av hans favoritböcker

 17. Ha,ha känner igen mig,jag kallar det för "köttbullegenen" Nåt vi hönsmammor har i oss mao.Tack för besöket hos mig o Välkommen te´baks.Karin

 18. På något sätt är det skönt och befriande med näspetande antihjältinnor som nästan tar kål på sig själv i sina översvallande goda ambitioner. Och dessutom Fantomenbilder i bakhuvudet. Du är för härlig Aniara!!!heheee..kramar från Soulway

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s