Socialt monster under ytan

 Stor nog att grilla till 17 pers på?
 
Sommar och bad i all ära, men nu har jag allt tagit mig vatten över huvudet!
Mycket vill ha mer, sägs det och frågan är om inte den gångna helgens oväntade besök fått mig att helt tappa känslan för proportioner.
Det sociala monstret har vaknat.
Knappt hade jag vinkat farväl till fullmånen förrän jag fann mig ståendes på gårdsplan välkomnandes gamla bekantingar som till slut följt min trägna uppmaning att komma och hälsa på.
Kul, kul, huset fullt med folk några dagar. Alla var glada och någon var gift. Snack, snack, nästan som förr.
Kul, kul, huset tomt igen. Ganska skönt att bara sitta och pilla näsan igen.
Men så dyker delar av amerikasläkten upp. Inte här men strax intill.
Kul, kul, kom ni över och fika.
Men hm, visst har väl släkten anlänt nästgårds också. Skulle man inte försöka samla ihop dem lite grann? Kanske rent av på middag. Grilla lite om kvällen.
Förr var det alltid stora sammandrabbningar till midsommar, nu har folk spridits för vinden. Inga naturligt sammankallande fastrar och farbröder kvar. Fast en del av kusinerna är faktiskt riktigt trevliga. Det är ju vi som är vuxna nu, skall det bli nått hänger det på oss. Och hm, sonen hade tänkt sig en sväng över till Bushland snart, kanske idé att jobba på jobbkontakter?
Tänkte jag, mitt dumma fån. Ringde och bjöd in, fast uj – var de SÅ många där borta. Flera av de stora barnen på besök, med respektive. Uj, uj. Fast inte sjuttsingen går det att backa när man redan börjat köra framåt. Har väl haft fler folk på middag hemma i stan. Nångång i förhistorisk tid. Fast sen fick jag lite dåligt samvete. Kusin Harald då? Han sitter ju på andra sidan sjön i resterna av sin mors gamla hem. Borde nog ringa och fråga ….
Så nu är det upp till bevis!
Klockan fem dräller de in, 12 vuxna och fem barn. Och mat skall de ha. Grillat har jag utlovat. Nått till måste det vara, men vaddå? Inte många rätter på min repertoar, precis. Potatissallad? Hur gör man en god sådan? Couscous? Tsatsiki? Och vanligt sallad och … och…. ? Hur mycket mat krävs för att alla skall bli mätta?
Och, den riktigt stora frågan: Hur får man allt klart samtidigt utan att bränna köttet och utan att få ett nervsammanbrott?!!
Folk skall ju alltid pratas med också! Vissa gäster är som klistrade på en när man försöker fixa saker.
Får gå upp klockan sju och börja hacka, skiva och duka och när sjuttsingen skall jag börja grilla för att det skall bli klart? Hur länge skall kolet brinna innan man lägger på köttet? Hur mycket kol skall man ha i grillen? Är grillen tillräckligt stor? Har de billiga grillar nere på macken? Vad gör vi om det regnar?
Hur får jag två par armar till att växa ut över natten?
Eller, kanske ännu bättre, några extra ben att lägga på ryggen!!
Annons

17 svar till “Socialt monster under ytan

 1. En annan blir fortfarande lite nervis så fort det kommer två barnfamiljer som vill ha mat till "the tjårren". Är grymt impad av att du löste uppgiften: mecka käk till väldigt många fort!//S

 2. Whats up Lady Aniara??? Det är väl inte fågelskådaren som har gått till handling????!!!!!!(Du vet han med skutan och bananen;-)!!!//kramizar från Soulway

 3. Va menar hon, vass? Brukar väl inte vara mkt vass på en badstrand heller, och om jag pekar i vassen gör väl inget, syns ju inte iaf…

 4. Låter kul, men jäktigt *L* Hoppas att det var trevligt! Ha dä!! JennyPenny

 5. Aniara. Titeln du nämnde är nog lite för mycket för mig men kanske den går ihop med ditt näspetande på något sätt! Socialrealism. Steinbeck. Zola osv. De skriver ju riktigt bra trots den hemska fulheten de beskriver.Hängiga koftor, stank och odörer, undertröjor med öl och transpirationer osv.Ha det gött där i väst hälsar Soulway.

 6. Peka på du Badare bara det inte sker vid badstranden för där går min gräns!!!!Så ini vassen! Hälsar Soulway

 7. fan va du e redig du har vad som behövs för greja ett party, alla tycker det är görkul men sen får man inget tillbaka.Jag vet, men det är livets gång…….Kram ES

 8. Va é hon nu ute efter (pekar "fast jag vet att man inte ska peka, men hur fan gör annars för att visa vilken man menar" nedåt)… Bli bjuden nästa år kanske…

 9. Skämt åsido Aniara. Det var ju jättegulligt att bjuda släkten. Hälsningar från Soulway

 10. Ja, vänta du till imorgon med pianospelet. Jag hör att det kan bli lite jäktigt ! Men, lycka till !Vi ses på konserthuset om ett år, ellr så.

 11. I och för sig så är jag en riktig "baddare" till badare, men vill inte skryta med dé…

 12. ;-)!!!Och Natricia!!!

 13. ;-)!!! Hälsar Soulway till Baddaren!

 14. Låter mysigt… synd att vi inte är släkt!!

 15. Den du, *pekarnedåt* den vet hur en slip"sten" ska dras… (vad fan Sten har med festen att gör vet jag inte)Dunk… undrar om hon är bekant med grabbarna i källaren… ja, jag menar dom har ju oxå skippat pavan och går direkt på dunken/damajannén, friska tag!

 16. Jag hoppas den här bloggen betyder att du överlevde!!!Hugaligen för så många gäster.Själv skulle jag nog föreslagit att vi skulle köra på temat: "vildmarksliv" och bjudit på pinne och korvskiva och placerat alla framför brasan. Ett par ringar falukorv och en dunk att gå runt tll de vuxna samt en annan dunk med sippknapp till ungarna;-).Sedan allsång och oljefatsorkester!Kanske därför jag slipper besökande???!!!//kramar från SoulWay

 17. Har man inte, så skaffar man sig…Snälla Aniara, harú aldrig hört talas om Mac Donalds i´m lovin´it…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s