Blurrig pizza i limbo

 I staden blir pizzan så blurrig att det inte går att utskilja vad som är månpaj och vad som är gatljus.
 
Ha, jag lyckades!
Strax efter midnatt satte jag mig i min vita rullare och brummade iväg i månskensnatten. Färden genom en förunderligt sommartom stad ledde ut på en ännu ödsligare motorväg. Fullmånen satt uppslängd som en stor pizza i skyn. Eller vad är det nu Dean Martin sjunger.
Skogen, here I come!
Fast det satt ganska långt in, måste jag erkänna.
Två utegångsinviter avböjdes och därtill limbofrestarens envetna ”vad spelar det för roll?” Åk idag eller imorgon, vem bryr sig?!
För det är ju just det, efter att ha tillbringat över en månad i ett näst intill kravlöst tillstånd så smyger sig känslan av att befinna sig i limbo över mig.
I princip kan jag göra vad jag vill, när jag vill. Ingen bryr sig. Ingen vet.
Ok, ramarna finns där. Pengar och tid. Jag har ju inte precis råd att åka jorden runt och snart kommer sonen hem och till hösten väntar, tja det återstår att se. Men just nu flyter jag utan ett sammanhang.
Grr, jag blir så irriterad på mig själv.
Vad gjorde jag av tiden? Vad hände med den närmast berusande frihetskänslan inför all denna lediga tid, då i början av sommaren?
Vad hände med alla de tusen projekt jag skulle ägna mig åt, nu när jag hade TID?
Måste kraven alltid ställas utifrån?
Ta det där med staden och landet.
När jag irrar omkring på stadens gator och gör vad jag nu gör, dyker den ena kreativa idén efter den andra upp. Bara jag kommer ut på landet igen så skall jag göra det och det och så det och . . .
Tillbaks i skogen hamnar jag snabbt i viloläge, luktar på blommorna och sätter mig att glo ut över sjön.
Släng dig i väggen, Ferdinand!
Deadline! Möt kvinnan som inte funkar utan en deadline.
Möt amöbakvinna – på väg ut i natten.
När jag svänger av motorvägen kör jag rakt in i älvornas slöjdans. Rutorna fuktas vita och jag undrar lite oroligt om älgen tänkt passa på att springa över vägen.
Det gör han inte och en stund senare är jag tillbaks bland de susande träden. Fullmånen har sjunkit ner bak grantopparna och ingen möter mig i dörren.
Jag lägger mig på soffan och glor på TV. Repriser av meningslösa gamla matlagningsprogram.
Vem bryr sig.
Annons

4 svar till “Blurrig pizza i limbo

  1. 🙂 Jag gillar det här. Och känner igen mig, snacka om att de där matlagningsprogrammen blir psykotiska när man inte har sovit, eller inte kan… Särskilt när de sände repriser av julavsnitten när det inte var jul. Det kändes mycket märkligt när jag senare somnade. ..Natricia

  2. Din berättelse här påminner mig om de sista tre nätterna. Vi går väldigt sena hundpromenader och jag bara smälte vid synen av månen, stått mitt i älvornas slöjdans och.. hjälp… vad jag njuter…Funderingar över vad man har gjort egentligen och vilka planer man hade känner nog många igen. Strunta i det, det är underbart att bara få flyta.Tack för besöket, jag kommer säkert tillbaka..Marion :-))

  3. Ibland kanske man bara ska vara?Sitta i trädgården och bara titta och fundera. Känna efter hur det känns? Det ena och det andra? Medvetet göra allt långsamt? Göra en utebrasa, grilla korv för sig själv och en massa små lär-dig-hitta-tillbaka-till-dig-själv-och-ditt-lugn-grejer (heheeee..).Lära sig att uthärda en massa matrepriser på varandra utan att kasta ut tv-helvetet!!! Hur tänker de på tv-fyra? Att kockarna tassar omkring i natten och grunnar på nya recept????Kramar från Soulway

  4. Vad va dé dom brassade, dé va väl inte någon hederlig kokt höna (mkt vanlig som söndags käk när dé begav sig) eller en söndagsstek a´la skosula (dvs någon gamm ko som var på gränsen att avsluta sina dgr på egen hand men som snabbt togs avdaga för att tyvärr dyka upp på bordet i salen? Nä jag vet… grisfötter i gelé… mums!Här sitter jag och drömmer, skulle ju pinkat hunden och tippat mej i halmen för läänge sen, men dé é något visst med mat, dé drar liksom.Haré… neee dé va dé ju inte heller…Nepp, haré nu.Badaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s