Om bromsar kunde simma . . .

Ett dopp gör ingen sommar, så bara för att vara på den säkra sidan tog jag ett till idag.
Och när jag ändå var igång , tog jag ett till.
Tricket heter förstås ”jobba dig svettig”, inte särskilt svårt i denna hettans tid.
Igår testade jag om Klippon återhämtat sig efter hevetesklippningen före midsommar. Och jo då, lite trött verkade den allt först och skramlar lite oroväckande gör den, men efter ett par rejäla rökutsläpp så piggnade den till och ilade iväg med mig hängande efter som ett svettigt snöre.
Perfekt doppförberedelse.
Idag var det dags för att ta itu med ännu ett av alla dåliga samveten som samlats på hög och snart fullständigt skymmer sikten.
Dags att dra ris.
Eftersom jag befinner mig i årets stormbälte ligger det en hel del sånt och skräpar i den närmaste naturen. Själva träden lyckades jag få en kille hit att såga upp strax före midsommar. Ja, så att inte den anstormande släkten skulle tro att jag helt tappat greppet. Uppsågade, men inte ihopsamlade, ligger nu trädstockarna i allt sitt ris och väntar på  – vad? Att hamna i klyven och sen i brasan, förstås.
Risets brasa får tändas senare i höst då det inte är risk för att även de fortfarande upprättstående träden tar fyr. Och fur är för övrigt trädslaget som drabbades värst just här på tomten.
Alltså, ut och dra.
 
Pust, pust, stön. Inte mycket till kondis här måste jag tillstå.
Ett par omgångars grenhämtande till den tänkta eldningsplatsen och jag känner mig som en fälld fura själv. Nåja, helt färdig i vart fall.
Och inte blir det bättre av att ett av sommarens alla odjur tycks ha fattat ett högst irriterande intresse för just mig.
De j-a bromsarna!
Ilsket surrande far de runt, runt för att emellanåt störtdyka mot någon otillgänglig plats på min kropp. Typ bak på ryggen.
Alla försök att vifta bort dem tycks bara göra dem än mer upphetsade.
Plötslig tystnad och – aj, där stack den otäckingen.
Mellan varven lyckas jag faktiskt ha ihjäl ett av de svartgula monstren, men platsen fylls snabbt upp av hans släktingar.
– Lystring, lystring! Varmblodigt byte ute. Hugg mens ni kan!
Ju svettigare jag blir, desto fler bromsotäckingar svarar på anropet. Snart ser jag inte riset för bara bromsar.
Nåja, inte riktigt så men – tja, ni vet.
Så, jag ger upp. Släpa ris utan kondis är en sak, lägg därtill sommarhetta och mordiska insekter och yes – ni finner mig i spa’t.
Simmar under vatten gör de i vart fall inte, de attans flygfäna!

Annons

7 svar till “Om bromsar kunde simma . . .

  1. Jo du Dolly!!! Om det bara vore bromsar, men allt kommer ju på en när man börjar läcka lite och så har man oftast arbetsskitiga händer och ser snart ut som sotarn!! Det är därför och bara därför mitt till hälften målade staket fortfarande är omålat;-)!!! Kramar från sympatiserande Soulway

  2. Drick mycket vatten – insidan måste få sitt 😀

  3. Småkryp som bits borde inte få finnas!Bada är ju skönt.. när man får välja när *s*//JennyPenny

  4. kan inte du fixa till min spacesida lika fint som här?… 😉

  5. Bromsar känns väldigt onödiga just för att det gör så förb…t ont när de biter!Skönt att det inte bara är jag som är en badkruka =)//S

  6. Bromsar gillar inte blått säger dom. Så du får väl jobba dig blå…haha..Jag var i Grekland i maj, jag badade två gånger tror jag under 10 dagar, badkruke tendenser… Men det var verkligen inte varmt, i luften, men INTE i vattnet.

  7. Jaså, badkruka… Visste inte att det är något som kommer med åren… Själv är jag väl kanske lite badkruka också, men har jag bestämt mig för att jag skall bada hoppar jag bara i. Maken däremot – oj, oj, oj… Pratar om \’isbitar och 9 grader\’ oavsett hur varmt det är. Står och studsar och viftar med armarna högt upp i luften – för varje centimeter han avancerar ut i vattnet… Rätt så underhållande för de som ser på kan man tänka. Väl ute i midjehöjd börjar han räkna \’ett två och …\’, \’ett två och…\’ vid det här laget har alla andra badat färdigt (inklusive barnen) och börjar dra sig uppåt igen. Nåväl, till slut kommer han i, och då är han i – länge, länge. Kommer upp när vi andra tycker att det är dags att gå i och bada igen… /Kajsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s