Shoppingrunda och kaffekrig

Damerna på bilden önskar vara anonyma.
 
– Öh, öh, men där är ju en affär, va!?
Ungdomskompisen är på snabbvisit. Inte ens ett dygn har hon lyssnat på trädens sus förrän köpdjävulen överröstar lövprasslet.
Landet – pittoreska små affärer, gärna billiga, gärna tyg.
Eftersom vi befinner oss i utkanten av Knallebygden föreslår jag en tur till Kinna, där det lär finnas prisvärd fabriksförsäljning av just tyg. Förslaget faller dock inte i god jord. I den bestämda damens geografiska värld ligger Kinna halvvägs till Kina, strax på gränsen till mörkaste Småland  och där sommarvistas gemensamma bekanta, vilka vi inte vill hälsa på just nu. Och det måste vi ju om vi åker åt det hållet, eller?
Att det är en avsevärd skillnad på tre och tio mil och att man kanske inte måste, är inga argument som når fram. Damen har sin egen logik.
Dessutom har hon hört mina tirader om hur omöjligt det är att få sig en stor cappuccino i stora Hålan och vill gärna se herr Cafépucko i aktion.
 
Vid det här laget har ytterligare en dam anlänt med buss från staden och finner sig hux flux instuvad i en bil på väg mot nya mål.
Själv fortsätter jag ihärdigt att insistera på att det inte finns nått av intresse att köpa på nämnda ort. Tro mig, jag har letat!
Madame lyssnar inte på något öra alls och efter en stund får hennes otåliga körstil mina protester att tystna. Ligga och nosa en hästtransport i rumpan kilometer efter kilometer i hopp om att kunna vräka sig förbi nånstans på den smala vägen, är ingen höjdare. Men, affärerna kanske stänger, vad vet jag . . .
En rondell, en kort raksträcka, en rondell och så var den hålan genomkörd. Där ser du, inga tygaffärer!!
Damen rundar och kör tillbaka.
– Aha, men där då! Vad stod det på den skylten? Det var väl en affär!?
Okay då, jag erkänner. Det finns några affärer. Såna där tråkiga, typ blomsteraffär, nån klädesaffär, skor och så nån med nytillverkat blandat bjäfs.
Låt oss gå direkt till kaféets uteservering! Parkera mera!
Parkeras görs det, jag försöker smita direkt till kaféet men dam nr 2 har tydligen gått i maskopi med dam nr 1 och ingen pardon ges. Damgruppen föses beslutsamt iväg mot närmaste affär med blandat bjäfs i skyltfönstret. Och se på fan, ligger det inte några tygrullar och gömmer sig längst in. Och halva priset är det också.
Det vrids och tummas, utbyts förtjusta tillrop om färgnyanser och inredningsdetaljer och till slut har tygdamen en meter blåvitrutigt tyg i plastpåsen. På väg ut snubblar hon över några gräsliga volangade kuddfodral som hon kvittrande lyckas få för en tredjedel av priset.
Dam 2, som är av typen "jag älskar att se andra handla" är lika nöjd och glad hon med.
Fast översta tygdamen är dock inte riktigt nöjd ännu. Ytterligare en affär i Hålan lär saluföra tyger och den marscheras det nu raskt bort till.
Affären har semesterstängt. Hurra!
Coffee time!
– Är det han? väser tygdamen.
Hm, njae, killen bak disken ser hemskt snäll och rar ut och serverar utan att blinka en stor cappuccino.
Hurra! De har lärt sig. Taskigt skum men i alla fall.
Cappuccinon smakar utspätt nescafe . . .
 
Dagen därpå har de båda damerna lämnat vildmarken och jag rattar själv min tyska stridstank mot Hålan och det lilla utekaféet.
Årets upplaga av cappuchinokriget är i gång!
Annons

2 svar till “Shoppingrunda och kaffekrig

  1. Nja, boken är lite konstigt skriven, tycker jag. Känns inte som kvalitetslitteratur direkt.. Men den fungerar väl i underhållande syfte. Just nu är jag i en svacka vad gäller läsning, så då passar en sån här bok rätt bra. Men jag hade läst den negativa recensionen på Bokus innan jag köpte boken, och då känns det som om jag blir extra kritisk…

  2. Grattis till den dubbla Cappuccinon!Det börjar lika något…//S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s