Wanna be a green Mama

Come on Baby, plant my flower!
Jodå, jag tog mig ut på landet igen, sent omsider. Men inte utan att passera växtaffären och inte utan att spendera 200 kr. Gånger tre, typ.
Sent skall de gröna fingrarna gro. Det vill säga nån grodd har jag inte alls lyckats åstadkomma. Halva sommaren har snart gått och förra årets överlevare står och slokar ensligt i den ogräsfyllda ursäkten till rabatt. Wanna-be-trädgårdslandsgropen har gått in på sitt tredje år och på ängen blänker växthuset tomt och uppfordrande: Feed me!
Ja alltså, det där med växthus var inte min ide utan en välment gåva från en hoper syskon och släkt som misstolkade den där förgrymmade gropen.
Den som gräver en grop . . . (gammalt trädgårdsordspråk).
Kort och gott, här gäller att ta till drastiska medel för att inte avslöjas som den asfalts- och betongklump jag stadsifierats till.
Här skall planteras, Plantagen nästa!
 
Och så var jag där igen, irrandes runt bland förkrympta små plantor med underliga namn. Förgäves spanande efter de där tjusiga, rikligt blommande, underverk som brer ut sig över sidorna i de otal trädgårdstidningar som tycks föröka sig genom delning här i huset.
. . .ljuvliga, lättodlade . . . doftande hav . . . prunkande blomsterprakt . .
!!!! Hallå!!!! Var är ni?
De små urblekta bilderna vid plantorna ger inte mycket till vägledning och alldeles för dyra är de, men allt eftersom sänks mina pretentioner och till slut har jag ändå lyckats skrapa ihop samling udda "kansken".
På väg ut upptäcker jag till min glädje att de rear både tomatplantor, gurka och melon. Sånt där som växthusgivarna lyriskt förklarat att jag kunde ha i det lilla glashuset.
Om jag snabbar mig och planterar grönsakerna, så kanske de tror att jag drivit upp dem själv. Yes, I’m a green Mama!
 
Brumm, brumm, med bilen fylld av grönt (nåja) rattar jag de sista milen ut till det lilla huset i skogen. Griper trädgårdsspaden och –  jaha, var skall jag nu sätta alla de här plantorna?
Samma gamla visa: Här passar de inte och där inte heller. Och varför har jag satt så stora växter så långt fram i rabatten –  de här små kommer ju inte att synas där bakom.
Och den här är ju blå, skulle behövt en gul. Och den var ful. Och . . .
När myggen går till attack i skymningen har jag bara lyckats peta ner hälften av nytillskotten. Resten står kvar i påsarna och hoppas på det bästa.
Det är då Jim Morrison smeker fram lösningen:
Come on Baby, plant my flower!
Någon?
 
 
 
 
Annons

7 svar till “Wanna be a green Mama

  1. såna här affärer kan man inte få nog av ….eller hur??*ler*…….hälsningar /Anitha

  2. Hahaha… Jag brukar lyckas ganska bra med mina blommor, men iår hade jag satt en massa solroshybrider (tycker mycket om solrosor..) och de blev helt övertäckta med vita flugor. Äckliga vita flugor med vita vingar och deras äckliga vita larver på undersidan av bladen. Spinn heter de tydligen, och helt omöjliga har de varit att bli av med. En stackars solros lever fortfarande, men den är sorgligt tanig och har inga blad…. Kryddväxter är ett tips annars, de brukar stå sig rätt bra, många av dem behöver knappt vatten…

  3. f-n jag får inte upp nåra bilder har säkert blockerat nåt, nåja. Explorer är den sämsta av alla dåliga webläsare on the nät.Emellertid ett mycket tjusigt inlägg om livets jävligheter och sedan dör man eller så karm G

  4. Din trädgård ser ju fin ut den med Ska bli skoj att se vad man har inspirerat dig till med min "trädgårdstomte" *S*

  5. Åh, du orkade kolla upp stavningen! Köpte två schersminer förra året, så de har inte blivit så stora ännu. Den ena råkade jag dessutom decimera en aning med gräsklipparen.. Men jag har grannens jättestora buske som förebild!!!

  6. Hejsan,kul att läsa om ditt nyförvärv!(blommorna) det är nämligen nästan på pricken som mig.Köpte oxå "flowers på "rea" ,kanon,nästan halva priset,ju! Men sen när jag kom hem,ja,då orkade jag ju inte plantera! Såå,det dröjde säkert nästan en hel vecka!!!..innan dom kom i ny jord och större krukor.Men dom klarade sig…domfick ju vatten fast dom var kvar i sina minikrukor förstås! Annars hade jag inte kunnat förlåta mig själv! Jag älskar blommor:både inom-och utomhusblommor….lite gröna fingrar har man väl.Hoppas du får njuta riktigt av dina växter nu på sommaren! kram Anette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s